Folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően Ön folyamatosan jobb, biztonságosabb és könnyebben kezelhető szolgáltatásokat biztosítunk ügyfeleinknek. Az eddig használt „Self Signed” aláírásokat hitelesítettre változtatjuk.

Fejlesztés bevezetésével az összes szerverünkön melyen a DirectAdmin vezérlőfelület fut (web2.infotechna.hu, web3.infotechna.hu, web4.infotechna.hu, web5.infotechna.hu) az email rendszer titkosítási tanúsítványa (SSL certificate) változni fog. Ennek következtében a változás után megjelenhetnek az email programjában értesítés arról, hogy változott a tanúsítvány aláírása, amennyiben SSL vagy TLS csatlakozást használ. A változás érinti mind a küldés (SMTP), mind a fogadás (POP3, IMAP) protokolljait.

Megjegyzés: a következő mintákban

Honnan tudhatom meg hogy a levelezésem melyik szerveren van?

Nyisson egy böngészőt és írja be: https://mxtoolbox.com/diagnostic.aspx (vagy kattintson a linkre) majd az oldalon az első funkcióra

Írja be levelezésre használt saját domain nevét (pl. infotechna.eu), és választ fog kapni:

Az itt sárgával jelölt részt (pl. web4.infotechna.hu) jelzi, hogy adatai melyik szerveren vannak.

Milyen előnnyel jár ez a fejlesztés?

Az uj rendszer előnyei, hogy az új hitelesítés nemzetközileg elfogadott aláírással rendelkezik, igy az olyan eszközök sem csinálnak problémát, melyeknek használata eddig nehézségekbe ütközhetett.

Azonban az átallás után önnek is módosítania kell az email programjának beállításait. Kérjük, hogy mind a kimenő, mind a bejövő szerver nevet állítsa át, az előző minta alapján (pl.:web4.infotechna.hu) címre a jelenlegi mail.sajatdoménem címről.

Aki Webmail-t használ levelezéséhez (saját_domain/webmail) annak nem kell semmit beállítania.

Amennyiben nem állítja at a levelezéshez hasznát programot, annak működésé programtol függően akadályokba ütközhet (egyesek egyszer megkérdik, hogy elfogadjak-e az új tanúsítványt es működnek tovább megfelelően, mások nem engedik elfogadni az új tanúsítványt). Kérjük, ha megjelenik a tanúsítvány hiba az ön levelező programjában, akkor állítsa at a beállításokban a kimenő es bejön szerverek címet.

Pár példa a beállításhoz:

Beállítandó portok:

IMAP  143 STARTTLS   / 993 SSL

POP   110 STARTTLS   / 995 SSL

SMTP  587 STARTTLS   / 465 SSL / 925 STARTTLS

MS Outlook esetén:

  1. Indítsa el az Outlook programot,
  2.  A Jobb felső sarokban lévő „Fájl” gombra kattintson,
  3. „Fiókbeállítások” alatt a „Fiókbeállítások”, után az Outlook feladja a beállított e-mail címek listáját, válassza ki a módosítandó nevet
  4. Kattintson a „Javitás” gombra
  5. Felugrik egy új ablak, itt ellenőrizheti, hogy a megfelelő email címet választotta ki.
  6. Az email cím alatti „speciális beállítások” -ra kattintva, megjelenik a „Manuálisan állítom helyre a fiókomat” felirat, a felirat előtt lévő opciót jelölje be, majd kattintson a „Helyreállítás” mezőre.

Beállítástól függően megjelenik a „IMAP- vagy POP3-fiók beállítása” felirat, alatta az email cím

Thunderbird (levelező kliens) átállítás:

  1. Indítsa el a Thunderbird elnevezésű levelező programot.
  2. Válassza ki a módosítandó email címet. Kattintson rá
  3. A „Postafiók” rész alatt lévő „Postafiók tulajdonságainak megtekintése” linkre kattintson, majd a jobb oszlop „Kiszolgáló beállításai” menüpontra.
  4. A „Kiszolgáló beállításai” pont alatt a bejövő levelek kiszolgáló értékét változtassa meg:

Illetve a kimenő levelek kiszolgálóját a „Levélküldő kiszolgáló” menüpont alatt a jobb oszlopban a „Levélküldő (SMTP) kiszolgáló beállításai alatt, a megfelelő email-t kijelölni, majd a „Szerkesztés…” gombra kattintva:

Eredményt fogja kapni.    

Reméljük, hogy a leírás segít a beállításokban. Amennyiben további segítségre van szüksége kérjük, írásban jelezze, és egy egyeztetett időpontban segítünk a beállításban.

Amennyiben szeretne, már most is beállíthatja módosíthatja a beállításokat, annak működésé most is biztosított.

Infotechna Kft – Műszaki osztály

További tájékoztatás ügyfélszolgálatunkon:

Email: iroda@infotechna.hu

Tel: +36 1 3272090

LoadingRetrieving latest tweet...

Back to Top

2020 © Infotechna Ltd. All rights reserved. Minden jog fenntartva.Kövessen bennünket Twitteren, vagy Facebookon, ha értesülni szeretne az akcióinkról vagy hálózati problémákról.